VALL DE NÚRIA

La meta: la Vall de Núria és un punt i a part a la Vall de Ribes per allò que representa. És especial, començant per les 11 pistes d’esquí a les quals s’accedeix des de l’estació que té el mateix nom. La Vall de Núria és un destí molt desitjat a l’hivern pels amants de la neu, i un lloc on meditar i trobar-se a un mateix en qualsevol moment de l’any.

Pardines, Vall de Ribes

Què fer a la Vall de Núria

L’oferta d’activitats a la Vall de Núria és molt àmplia. N’hi ha per a tots els gustos. Mereix un esment especial el senderisme, ja que el Santuari de Núria és al final de moltes de les rutes que parteixen des de la resta de pobles de la Vall de Ribes. Però l’oferta no acaba aquí: passejos en poni o a cavall, navegar amb barca, visitar una granja amb animals, anar a exposicions, fer una excursió amb raquetes per un camí de color blanc neu cap a algun dels pics de l’Olla de Núria… si seguim, no parem.

On dormir a la Vall de Núria

L’estació de Núria ofereix un hotel i apartaments totalment equipats perquè passis les nits de la millor forma possible. Dormir a gairebé 2.000 metres d’altitud és tota una experiència que has de viure. Les estrelles del cel t’abrigallaran en llitar-te i t’acompanyaran a tu i al silenci durant tota la vetllada. Si les temperatures ho permeten, entre els allotjaments a la Vall de Núria també s’hi troba una zona d’acampada controlada, perquè gairebé puguis tocar les estrelles amb la mà: a l’aventura!
Pardines, Vall de Ribes
Pardines, Vall de Ribes

On menjar a la Vall de Núria

L’oferta de restaurants a la Vall de Núria també és àmplia. Tens menús i plats a la carta al restaurant de l’hotel, al Cabana o a la Caseta del Llac, entre altres. Si t’agrada fer pícnics, la Vall de Núria és el lloc ideal per menjar envoltat de flors, arbres i aigua, així que prepara la cistella amb productes de la terra (podràs comprar-los en una botiga) i a gaudir! No marxis de la Vall de Núria, això sí, sense provar les seves postres més reconegudes, unes pastes seques amb herbes aromàtiques: pur gust a tradició.

Més sobre la Vall de Núria

Aquesta localitat, considerada un nucli agregat de Queralbs, és coneguda al Pirineu català com el destí ideal per als amants de l’esquí i de l’snowboard. A les seves 11 pistes hi ha 7 quilòmetres esquiables, per la qual cosa a l’hivern augmenta l’afluència de viatgers que arriben a aquest racó de la Vall de Ribes en vehicle privat o a través del famós tren cremallera, que uneix Queralbs o Ribes de Freser amb la Vall de Núria. Durant la resta de l’any és un lloc perfecte per meditar. Per pensar. Per fer alguna cosa al no fer res. Sentir, assaborir i conèixer-se millor a un mateix. Els slow days aquí són màgia: t’hi apuntes?
Pardines, Vall de Ribes

Altres poblacions semblants a la Vall de Núria a la Vall de Ribes

Vall de Núria és un nucli agregat a Queralbs, encara que mereix esment a part per les seves excepcionals característiques. Però no és l’únic lloc des del qual es pot gaudir de la Vall de Ribes; els municipis d’aquí a continuació també formen part d’aquest trosset del Pirineu català:

X