TOSES

En ple vessant, amb quatre nuclis de població repartits per certa zona del Pirineu català es troba Toses, un lloc on anar per enamorar-se dels paisatges que ofereix aquest recés de pau en plena naturalesa. Fauna, flora, excursions i gastronomia: Toses ho té tot, inclòs el nucli de població amb més altitud de tot Catalunya.

Info

Toses, Vall de Ribes

Què fer a Toses

Llança’t a caminar i gaudeix de la dificultat de pujar, per exemple, al Puigmal, o del plaer de perdre’t pel bosc de Dòrria. Passeja entre un nucli de població i un altre i descobreix què atresoren els seus carrers: Tos, Fornells, Dòrria i Nevà sorprenen cada viatger que es decideix a visitar-les. Les rutes des d’aquí són de nivell alt, així que vine preparat. També pots visitar els nostres centres de culte: l’església de Sant Cristòfol a Toses i la de Sant Martí a Fornells.

On dormir a Toses

Fornells atresora la millor oferta d’allotjaments a Toses. Podràs passar la nit a l’Hostal Estació o, si prefereixes una casa rural per viure l’experiència completa, Cal Cot, Casa Rural Ca Bertrán, Calç Pastor o Calç Mestre són les teves altres opcions. Dormir en aquests llocs et regalarà la sensació d’estar aprofitant com mai els slow days que decideixis passar en aquest paradís pirinenc.
Cal Pastor – Cal Mestre, Fornells de la Muntanya (Toses), Vall de Ribes
Toses, Vall de Ribes

On menjar a Toses

La gastronomia és una de les propostes de valor més interessants de la Vall de Ribes, i aquí podràs conèixer-la a fons. No hi ha molts restaurants a Toses, però al que facis cap satisfarà el teu paladar des del primer mos amb les receptes típiques de la regió. Predominen els embotits, els formatges, la mel i les postres, així com la carn de caça. No se’t fa la boca aigua pensant en aquest guisat mentre contemples un paisatge de postal?

Més sobre Toses

No tindràs suficient pantalla al teu smartphone per a tant paisatge. I no qualsevol: des de Toses es pot gaudir d’alguns dels millors paisatges de tota la Vall de Ribes. Vine a comprovar-ho! I si ho fas al juliol, a més, premi: celebrem la nostra festa major i una mica més tard, la festa dedicada a Santa Magdalena. Ens ho sabem passar bé, com veus, però aquest també és un lloc on venir a meditar, a barrejar-se amb la naturalesa i a gaudir del mer fet d’existir.
Toses, Vall de Ribes

Toses, Fornells, Dòrria i Nevà

Són els nuclis agregats a Toses. Junts formen Toses en si. Estan separats per uns pocs quilòmetres, com poblets petits disseminats per la Vall de Ribes. Mou-te entre ells, per què no, fent senderisme per rutes entre pins, flors increïbles i colors de tota la gamma cromàtica.

Altres poblacions semblants a Toses a la Vall de Ribes

Igual que passa amb Toses, hi ha altres pobles a la Vall de Ribes que també tenen diferents nuclis agregats. Al final tots formen part de la bella Vall de Ribes, al Ripollès, un dels secrets millor guardats de Catalunya. Aquests són els pobles principals, a més de Toses:

X