RIBES DE FRESER

El centre administratiu i econòmic de la Vall de Ribes, Ribes de Freser, és el més semblant a una petita ciutat que es pot trobar en aquest racó del Pirineu català. Amb una distribució en forma d’Y i envoltada de rius, té absolutament de tot i, igual que la resta de pobles de la vall, és un destí ideal per gaudir del concepte slow days. La vida sense pressa, en què es gaudeix de cada detall, des del primer raig de sol a la brisa a la cara al capvespre passant pel sabor del pa al migdia, és la que t’espera a Ribes de Freser.

GUIA COMERCIAL

Ribes de Freser, Vall de Ribes

Què fer a Ribes de Freser

Les activitats disponibles a Ribes de Freser es multipliquen. Si t’agrada el cinema, estàs d’enhorabona: Ribes de Freser compta amb un antic cinema compromès amb el gènere documental i mediambiental. També és el lloc des del qual gaudir de la popular via ferrada, que transcorre per un itinerari d’origen volcànic de bellíssima factura. I és que si busques caminar i descobrir cada racó de la Vall de Ribes, aquí ho tens fet: per Ribes de Freser passen rutes cap a totes les direccions, com le de les fonts, la ruta gamificada del MET DE RIBES, la dels fortins i la de  els millors miradors de la zona. No t’oblidis la càmera o te’n penediràs.

On dormir a Ribes de Freser

Passa la nit com vulguis, perquè l’oferta d’allotjament a Ribes de Freser és potent. Petits hotels, hostals, cases rurals plenes d’encant… i per posar-li la cirereta al pastís, un passeig a peu o amb cotxe fins al refugi Pla d’Erola, a 1.524 metres d’altitud, on podràs degustar els millors plats de la gastronomia de la zona: arròs de muntanya, carn a la brasa i els famosíssims embotits de la Vall de Ribes.
Hotel Catalunya Park, Ribes de Freser, Vall de Ribes
Ribes de Freser, Vall de Ribes

On menjar a Ribes de Freser

A aquesta petita ciutat a la muntanya hi acudeixen viatgers i gent local de la vall a la recerca d’assaborir els millors plats de la regió. La sopa de pastors, la de neu o la Canamillana t’esperen a cada cuina de cada restaurant de Ribes de Freser. I quan acabis, les postres; tota una especialitat de la zona. Tria restaurant, un per a cada àpat, i no deixis res per provar: cada xef té la seva especialitat.

Més sobre Ribes de Freser

Ribes de Freser és un reflex perfecte de l’evolució de la societat al llarg de la història. D’origen agrícola, la revolució industrial i l’avenç tecnològic han aconseguit que el poble visqui del camp, de l’explotació minera, del paper i del tèxtil abans de fer-ho del turisme. I és que són molts els viatgers que saben que els slow days a Ribes de Freser són una altra història: a la pau i tranquil·litat que es respira a cada pas s’uneixen els esdeveniments i festes durant tot l’any. Quan vinguis només has de deixar-te portar.
Ribes de Freser, Vall de Ribes

Batet, Bruguera, Ribes Altes i Ventolà

Els nuclis agregats a Ribes de Freser, cadascun amb el seu encant particular. Des de Ventolà, situat a 1.385 metres d’altitud, podràs gaudir d’unes vistes de somni de la Vall del Rigat; a Batet, una encantadora capella et donarà la benvinguda; a Ribes Altes la gent local viu en belles masies i cases de pagès, i a Bruguera ho fan a la meitat d’un bosc de pins cromàticament particulars. Te’ls perdràs?

Altres poblacions semblants a Ribes de Freser a la Vall de Ribes

Aquest poble amb forma d’Y no és l’únic que dona sentit a la Vall de Ribes. A pocs quilòmetres d’aquí es troben llocs de conte com aquests: