QUERALBS

Queralbs és el municipi més gran de la Vall de Ribes. Malgrat això, el poble manté unes característiques similars a la dels seus veïns: és un lloc perfecte per gaudir del silenci i de la naturalesa, fer una parada en el teu dia a dia i passar temps amb els amics o la família respirant l’aire més pur del Pirineu català.

GUIA DE QUERALBS

Queralbs, Vall de Ribes

Què fer a Queralbs

Queralbs és el desti ideal per als excursionistes. Sí: més enllà de formar part del conegut tram que uneix Planoles amb Ribes de Freser, des de Queralbs surten rutes per la naturalesa que arriben a refugis situats a uns pocs quilòmetres del poble, o fins i tot fins a Núria. També pots fer turisme romànic si el que t’interessa és la història. Pel que fa a altres activitats, com veuries cobrir aquestes rutes a dues rodes, muntat en una bicicleta? L’esport és un senyal d’identitat en aquest paradís de color verd!

On dormir a Queralbs

Passar la nit a Queralbs té premi: uns trencs d’alba fantàstics, que podràs contemplar mentre t’escalfes les mans amb una tassa de cafè. L’oferta d’allotjaments a Queralbs és gran: comptes amb apartaments, petits hotels, hostals, cabanyes, cases rurals… I tens a no massa metres la Vall de Núria, el temple de l’esquí. Però això no és tot: si prefereixes allunyar-te del centre de Queralbs, a la majoria dels seus nuclis agregats hi podràs passar la nit en la millor de les condicions.
Mas la Casanova, Fustanya (Queralbs), Vall de Ribes
Queralbs, Vall de Ribes

On menjar a Queralbs

Queralbs i els seus nuclis agregats són el millor lloc per degustar les especialitats de la regió. Als fogons i forns dels restaurants de Queralbs es creen cada dia receptes com la Canamillana o la Sopa de Pastors, un clàssic que fa honor al passat ramader del poble. Els embotits, els formatges, la mel i la rebosteria són altres especialitats de llocs com el Restaurant Ca Constans, Els Roquetes o el Bar Calç Litus, entre altres. Posa’t en mans dels millors xefs per acostar-te als sabors de la nostra terra!

Més sobre Queralbs

Gran però sorprenent: aquest poble mil·lenari compta amb tot perquè passis uns slow days perfectes en contacte amb la terra. Els seus cursos d’aigua són característics, així com el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. Aire net, aigua pura i un espai enorme per gaudir de la fauna i flora més autèntica. Queralbs només compta amb 127 persones registrades a l’últim cens, però això no vol dir que no sapiguem passar-nos-ho bé: t’animem a que vinguis a la festa major de juliol o a la fira artesana d’agost.
Queralbs, Vall de Ribes

La Farga, Fustanyà, Rialb, Vilamanya i El Serrat

Es tracta dels nuclis agregats a Queralb, llocs que s’han de visitar per conèixer una miqueta millor aquest racó de la Vall de Ribes. A Fustanyà, per exemple, s’hi troba una església del S.XII, que contrasta amb la romànica del 978 dC del centre de Queralbs; Rialb és un nucli nascut de l’explotació minera; Vilamanya està composada per autèntics caserius… Passa’t per cadascun d’aquests llocs i deixa’t sorprendre pels seus encants rurals, que en sán molts.

Altres poblacions semblants a Queralbs a la Vall de Ribes

Cadascuna amb el seu atractiu particular. Totes sorprenen el viatger i totes el permeten descansar i recarregar les piles mentre gaudeix d’alguna activitat a la naturalesa. Són aquestes: