PLANOLES

A la vall de Rigat, en una posició privilegiada per l’altura i l’entorn, es troba Planoles, un encantador poblet del Pirineu català al qual acudir a la recerca de pau, de descans i de trencar amb la rutina del dia a dia amb activitats en plena naturalesa. Restaurants per a tots els gustos, allotjaments variats, plans de tota mena i zones declarades Espais d’Interès Natural: qui en dona més?

Info

Planoles, Vall de Ribes

Què fer a Planoles

La llum de l’alba cada matí porta hores i hores d’oci embolicat en l’aire més pur. A Planoles hi ha activitats per a tots els gustos: pots recórrer el poble en un patinet elèctric, fer la ruta de senderisme que transcorre per un antic camí ral fins a Ribes de Freser, fer-te un bany a la piscina municipal si les temperatures hi acompanyen o muntar a cavall, entre altres coses. Per què no provar-ho tot durant els slow days que passis en aquest destí de somni?

On dormir a Planoles

L’oferta d’allotjaments a Planoles és gran. Passar la nit en un refugi totalment equipat com és el del Corral Blanc, a 1.815m d’altitud, no té preu, especialment per l’oferta gastronòmica que porta sota el braç. Si ho prefereixes també pots tirar d’alberg o d’alguna de les casetes rurals disponibles; Calç Daldo i Calç Puig de Planoles t’acolliran i et faran sentir com un més.
Camping Can Fosses, Planoles, Vall de Ribes
Planoles, Vall de Ribes

On menjar a Planoles

Passejos al costat del Rigard, fotos a paisatges de somni, rutes a peu o en BBT, meditació… Sí, hi ha moltes coses a fer, però entre una cosa i una altra no hi ha motius per deixar de sentir la terra que estàs visitant. L’oferta gastronòmica al poble és alta: deixant de banda la ja esmentada del refugi, hi ha restaurants a Planoles que et permetran assaborir les arrels del lloc. Et parlem, per exemple, de la Cantina o del Trill. A taula!

Més sobre Planoles

En l’últim cens, aquest poble tan ple de colors durant tot l’any comptava amb 309 habitants. Un petit paradís: a penes 300 persones gaudint cada dia de l’aire net, de la naturalesa, dels paisatges i de l’aigua pura, element que marca el caràcter dels pobles de la zona. A l’oest de Planoles, a més, es troba un petit nucli de població adjacent, una mica més íntim: et parlem de Planés.
Planoles, Vall de Ribes

Planés

Un racó de pau situat a l’oest de Planoles. Pots visitar-lo fent un agradable passeig des del poble, travessant el riu que porta el seu mateix nom. La seva església serà l’encarregada de donar-te la benvinguda i podràs parar a menjar al Restaurant La Carretera, situat al costat de l’Eix Pirinenc, al nord de Planés.

Altres poblacions semblants a Planoles a la Vall de Ribes

Des de Planoles en podràs veure algunes gràcies a la seva privilegiada ubicació a les altures. Si et decideixes a visitar-les durant la teva estada en aquesta zona del Ripollès, aquestes són les més interessants:

X