PARDINES

Passejos medievals, aire pur i molta, però que molta història: és Pardines, el nucli central de la Vall de Ribes. Un lloc on gaudir dels encants del Pirineu català, de la natura i de la pau. Si estàs buscant un destí tranquil que et permeti gaudir al teu ritme, fer activitats al mig de la naturalesa i dormir abrigallat pel més absolut dels silencis, Pardines és per a tu.

Info

Pardines, Vall de Ribes

Què fer a Pardines

Els slow days  donen per a molt en aquest petit paradís amb vestigis de l’edat mitjana. Recorre els seus carrers per gaudir del que queda dempeus de l’antiga muralla o del castell del S.XI. La torre circular també et transportarà al passat. El llit del riu Segadell et porta per senders naturals a la part més verda de Pardines, on tot és possible: rutes a peu, BBT, tir amb arc… I si et ve de gust esquiar o fer snow, a pocs quilòmetres tens les pistes pirinenques de la Vall de Núria.

On dormir a Pardines

L’allotjament a Pardines és una altra història. I tant! Pots triar entre un petit hostal encantador, un refugi de lliure accés si et va més l’aventura o alguna de les fascinants casetes rurals que es reparteixen pels carrers de Pardines i voltants. Triïs el que triïs, el secret consisteix a deixar-se dur: tanca els ulls, posa la ment en blanc i prepara’t per a gaudir del que comunament es coneix com a «somni profund i reparador».
Mas Can Janpere, Pardines, Vall de Ribes
Pardines, Vall de Ribes

On menjar a Pardines

Pardines és un poble festiu. Et farà sentir bé. Aquí es cuida cada detall, i això també es veu reflectit en la gastronomia del lloc. Si busques un restaurant a Pardines que t’acosti als sabors de la terra podràs dirigir-te a l’Hostal Ca Serra. És la referència gastronòmica de la zona: demana recomanacions al cambrer i assaboreix, sense pressa però sense pausa, les millors delícies del Pirineu català de la mà d’autèntics professionals.

Més sobre Pardines

Qui hagués dit que al cor de la Vall de Ribes, a Pardines, s’anés a celebrar una de les fires de cervesa artesana més importants de la regió? Cada mes d’octubre els habitants de Pardines reben la visita de veïns i altres viatgers amb motiu de la cervesa més autèntica. Però no és tot; si el que cerques és calma, els voltants de Pardines són ideals per  meditar, per passejar recol·lectant fruits o bolets o per deixar la ment en blanc. I és que així és Pardines: 160 habitants, una atmosfera natural envejable, paisatges d’escàndol per fer lluir la galeria del mòbil i un recés immillorable per a trobar-se a un mateix.
Pardines, Vall de Ribes

Altres poblacions semblants a Pardines a la Vall de Ribes

Pardines és a la zona centre-est de la Vall de Ribes, la qual cosa la converteix en el millor lloc per explorar la resta de l’àrea. En aquesta hi podràs trobar poblacions amb el seu propi encant particular, accessibles totes elles amb cotxe o amb bicicleta, encara que els camins poden ser exigents a causa de l’altitud. Quedes avisat. Els pobles veïns de Pardines són aquests:

X