CAMPELLES

Pocs municipis cal que puguin presumir actualment de la seva bellesa medieval com ho fa Campelles, aquest petit però encantador poble ubicat al sud de la Vall de Ribes, a un paratge natural de la Serra del Montgrony. Petit, envoltat de muntanyes i aliè a qualsevol sensació d’estrès: a Campelles véns a descansar; a trencar amb la rutina, a relaxar-te, a gaudir de la naturalesa exuberant que l’envolta, dels paisatges, del clima temperat i de sentir. Sobretot a sentir. Assaboriràs cada minut i cada pas que facis en aquest màgic entorn. 

Info

Pueblo de Campelles, Vall de Ribes

QUè fER a Campelles

Treure partit als anomenats slow days. De cap. Nosaltres et recomanem que a Campelles ho facis amb alguna activitat que et permeti estar en contacte amb la natura. Què tal la recollida de bolets, maduixes i móres pel bosc, mentre les busques passejant prop de la riba del riu? O fer senderisme per rutes envoltades de vegetació, que també pots cobrir corrent o amb bici si ets dels que no deixa de fer esport ni quan està de cap de setmana.

oN DORMIR a Campelles

Trieu l’allotjament a Campelles que trieu, el descans el tens assegurat. Et sumiràs al silenci més absolut i l’únic que et recordarà que hi ha alguna cosa fora és la llum de la lluna. El refugi? L’hotel de Campelles? És igual: dorm, somia i desperta amb els sons de la natura, que et donaran els bons dies abans que emprenguis una nova jornada de slow days a Campelles.

Hotel Terralta, El Baell (Campelles), Vall de Ribes
Campelles, Vall de Ribes

oN menjar a Campelles

Molt poc de rural tindria Campelles si no fos un lloc on es menja d’escàndol. Receptes elaborades a foc lent, les patates, la vedella i la carn de caça són un fix als menús dels restaurants a Campelles, encara que la nostra gastronomia es caracteritza principalment per la mel, pels formatges i pels embotits. Sabem menjar. Ens agrada menjar, i volem que vinguis a experimentar els sabors de la nostra terra amb nosaltres.

Més SOBRE Campelles

La primera vegada que Campelles apareix documentat a la història és l’any 918, que es diu aviat. Des de llavors, encara que és un poble obert i preparat per rebre viatgers que desitgen gaudir a poca poc dels plaers de la zona,  el canvi no ha estat excessiu, si més no a nivell laboral: Campelles compta amb una població de 127 habitants d’acord amb l’últim cens, dels quals la majoria viuen de la ramaderia i del que dóna el bosc. El temps a Campelles, per altra banda, és el mateix que el que impera a la zona: és un clima temperat,  molt marcat per la naturalesa del voltant i per la quantitat d’aigua present en aquest gran ecosistema.

Pueblo de Campelles, Vall de Ribes

El Baell

El Baell és un nucli de població que pertany a Campelles que es situa 5 km al sud. Com Campelles, és un lloc idoni per estar en contacte amb la natura, per contemplar paisatges de somni i per fer caminades entre la flora més bella del nord de Girona.

altres poblacions similars a Campelles a la Vall de Ribes

A més de Campelles, a la Vall de Ribes podràs trobar altres poblacions amb un tall similar, encara que cadascuna amb les seves pròpies particularitats. Et recomanem que durant el teu viatge a Campelles visitis totes les que puguis, i que en cap cas t’oblidis de la càmera de fotos. Són aquestes:

X