CAMPELLES

Hi ha pocs municipis que puguin presumir actualment de la seva bellesa medieval com ho fa Campelles, aquest petit però encantador poble situat al sud del Vall de Ribes, en un paratge natural de la Serra del Montgrony. Petit, envoltat de muntanyes i aliè a qualsevol sensació d’estrès: a Campelles vens a descansar; a trencar amb la rutina, a relaxar-te, a gaudir de l’exuberant naturalesa que l’envolta, dels paisatges, del clima temperat i a sentir. Sobretot a sentir. Assaboriràs cada minut i cada pas que facis en aquest màgic entorn.

GUIA DE CAMPELLES

MUNICIPI DE CAMPELLES

Pueblo de Campelles, Vall de Ribes

Què fer a Campelles

Treure partit als anomenats slow days. De cap. Nosaltres et recomanem que a Campelles ho facis amb alguna activitat que et permeti estar en contacte amb la naturalesa. Què et sembla la recollida de bolets, maduixes i mores pel bosc, passejant prop de la riba del riu mentre en busques? O fer senderisme per rutes envoltades de vegetació, que també pots cobrir corrent o en bici si ets dels que no deixa de fer esport ni quan està de cap de setmana.

On dormir a Campelles

Triïs l’allotjament a Campelles que triïs, el descans el tens garantit. Et sumiràs en el silenci més absolut i l’única cosa que et recordarà que hi ha res aquí fora és la llum de la lluna. El refugi? L’hotel de Campelles? És igual: dorm, somia i desperta amb els sons de la naturalesa, que et donaran el bon dia abans que emprenguis una nova jornada d’ slow days a Campelles.

Hotel Terralta, El Baell (Campelles), Vall de Ribes
Campelles, Vall de Ribes

On menjar a Campelles

Molt poc de rural tindria Campelles si no fos un lloc en el qual es menja d’escàndol. Receptes elaborades a foc lent, com les de les àvies. Les patates, la vedella i la carn de caça són sempre presents als menús dels restaurants a Campelles, encara que la nostra gastronomia es caracteritza principalment per la mel, pels formatges i pels embotits. Sabem menjar. Ens agrada menjar, i volem que vinguis a experimentar els sabors de la nostra terra amb nosaltres.

Més sobre Campelles

La primera vegada que Campelles apareix documentat a la història és l’any 918, que es diu aviat. Des de llavors, malgrat que és un poble obert i preparat per rebre viatgers que desitgen gaudir a poc a poc dels plaers de la zona, el canvi no ha estat excessiu, almenys pel que fa a l’activitat: Campelles compta amb una població de 127 habitants d’acord a l’últim cens, dels quals la majoria viuen de la ramaderia i d’allò que dona el bosc. El temps a Campelles, d’altra banda, és el mateix que el que impera a la zona: un clima temperat, molt marcat per la naturalesa del voltant i per la quantitat d’aigua present en aquest gran ecosistema.

Pueblo de Campelles, Vall de Ribes

El Baell

El Baell és un nucli de població que pertany a Campelles situat 5 km al sud. Com Campelles, és un lloc idoni per estar en contacte amb la naturalesa, per contemplar paisatges de somni i per realitzar caminades entre la flora més bella del nord de Girona.

Altres poblacions semblants a Campelles a la Vall de Ribes

A més de Campelles, a la Vall de Ribes hi podràs trobar altres poblacions semblants, encara que cadascuna d’elles amb les seves pròpies particularitats. Et recomanem que durant el teu viatge a Campelles visitis totes les que puguis, i que en cap cas t’oblidis de la teva càmera de fotos. Són aquestes: