la vall
de ribes

Al Ripollès, en ple Pirineu català i amagada entre muntanyes, es troba la Vall de Ribes, un conjunt administratiu de pobles rurals on gaudir com en cap altre lloc del concepte slow days. Els minuts a la Vall de Ribes passen lents, però lluny de ser tediosos són un autèntic tresor per al viatger que arriba a la zona a la recerca de pau, tranquil·litat i aire pur. Aquests són els pobles que conformen la Vall de Ribes:

Campelles, Vall de Ribes

Campelles

Situat al sud de la Vall de Ribes, aquest petit poble, datat per primera vegada l’any 918 dC, és el lloc perfecte per gaudir de la naturalesa de la vall. Les muntanyes que l’envolten, el curs del riu i el bosc de pins que l’encimbellen et transportaran a una atmosfera única. A més, té un petit nucli de població adherit on hi podràs passar la nit si ho desitges: El Baell.

Pardines

Poble que reflecteix a la perfecció l’origen medieval de la regió. Passejant pels seus carrers trobaràs restes de l’antiga muralla que encara es conserven, amb balcons de fusta típics de l’època i fins i tot amb un castell del S.XI. Un passeig pel passat: és el que t’ofereix aquest petitíssim nucli de la Vall de Ribes, que et rep amb els braços oberts els 365 dies de l’any.
Pardines, Vall de Ribes
Queralbs, Vall de Ribes

Queralbs

Un dels focus més importants per gaudir de la fabulosa herència natural de la zona. Una ruta pel bosc, un passeig al costat del riu d’aigua pura, pràcticament mineral… I si t’agrada la història no deixis de visitar-ne l’església romànica del S.X. Té cinc nuclis associats que també podràs descobrir durant la visita: La Farga, Fustanyà, Rialb, Vilamanya i El Serrat.

Vall de Núria

Pertany a Queralbs, però les espectaculars característiques d’aquesta vall pirinenca li concedeixen un lloc d’honor en aquesta llista. És aquí on es troba el famós Santuari de la Verge de Núria, que presideix una destinació favorita per als amants de l’esquí; i és que Vall de Núria es troba a una altitud de gairebé 2.000 metres, al costat d’algunes de les pistes més prestigioses del Pirineu català.
Pardines, Vall de Ribes
Toses, Vall de Ribes

Toses

El poble de la Vall de Ribes per excel·lència per als amants del senderisme. Rutes per a tots els gustos: calçat les botes, les ganes de caminar i embarca’t per qualsevol dels camins disponibles que tenen origen en aquest poble situat a la riba del riu Rigat. T’esperen paisatges, fauna i flora, aire pur i una infinitat de moments i llocs on retrobar-te amb tu mateix.

Ribes de Freser

Possiblement, el poble de la Vall de Ribes més conegut a l’exterior, encara que no per això menys enigmàtic i sorprenent: a Ribes de Freser trobaràs una història plena de canvis, uns entorns amb una naturalesa exuberant i una atmosfera que incita al descans com molt poques. Amb permís de Planoles, que se situa en ple centre de la vall, pot ser un bon origen per descobrir la resta de pobles de la Vall de Ribes.

Ribes de Freser, Vall de Ribes
Planoles, Vall de Ribes

Planoles

Planoles pot presumir de mirar per sobre de l’espatlla els pobles veïns, i és que es troba en una posició més elevada que la resta. Això li permet ser un poble amb molt de sol, on les possibilitats de fer activitats es multipliquen. Visita aquest poble de la Vall de Ribes, agafa la càmera i prepara’t per gaudir de la bellesa de la regió des d’un punt privilegiat. Si des del centre vas en direcció oest i travesses el riu arribaràs al seu nucli de població adherit: Planés.