la vall
de ribes

Al Ripollès, en ple Pirineu català i amagada entre muntanyes, es troba la Vall de Ribes, un conjunt administratiu de pobles rurals on gaudir com a cap altre lloc del concepte de SLOW DAYS. Els minuts a la Vall de Ribes passen lents, però lluny de ser tediosos és una autèntica sort per al viatger que arriba a la zona a la recerca de pau, tranquil·litat i passar el seu temps respirant aire pur. Aquests són els pobles que conformen la Vall de Ribes:

Campelles, Vall de Ribes

Campelles

Ubicat al sud de la Vall de Ribes, aquest petit poble, datat per primer cop l’any 918 dC, és el lloc perfecte per gaudir de natura de la vall. Les muntanyes dels voltants, el curs del riu i el bosc de pins dels voltants et transportaran a una atmosfera sense igual. Compta, a més, amb un petit nucli de població adherit on podràs passar la nit si ho desitges: El Baell.

Pardines

Poble que reflecteix perfectament origen medieval de la regió. Passejant pels seus carrers trobareu restes de l’antiga muralla que encara es conserven, amb balcons de fusta típics de l’època i fins i tot amb un castell del S.XI. Un passeig pel passat: és el que us ofereix aquest petitíssim nucli de la Vall de Ribes, que et rep amb els braços oberts els 365 dies de l’any.

Pardines, Vall de Ribes
Queralbs, Vall de Ribes

Queralbs

Un dels focus més importants per gaudir de la fabulosa herència natural de la zona. Una ruta pel bosc, una passejada al costat del riu d’aigua pura, pràcticament mineral… I si t’agrada la història no deixis de visitar la seva església romànica del S.X dC. Compta amb cinc nuclis associats que també podràs descobrir durant la teva visita: La Farga, Fustanyà, Rialb, Vilamanya i El Serrat.

Vall de Núria

Pertany a Queralbs, però les característiques espectaculars d’aquesta vall pirinenca li concedeixen un lloc d’honor en aquesta llista. És aquí on es troba el famós Santuari de la Verge de Núria, que presideix una destinació favorita per als amants dels esquís; i és que la Vall de Núria es troba a una altitud de gairebé 2.000 metres, al costat d’algunes de les pistes més reputades del pirineu català.

Pardines, Vall de Ribes
Toses, Vall de Ribes

Toses

El poble de la Vall de Ribes per excel·lència per als amants del senderisme. Rutes per a tots els gustos: agafa les teves botes, les ganes de fer caminar i embarca’t en qualsevol dels camins disponibles amb origen en aquest poble situat al costat del riu Rigat. T’esperen paisatges, fauna i flora, aire pur i una infinitat de moments i llocs on retrobar-te amb tu mateix.

Ribes de Freser

Possiblement, el poble de la Vall de Ribes més conegut a l’exterior, encara que no per això menys enigmàtic i sorprenent: a Ribes de Freser trobaràs una història plena de canvis, uns voltants amb una naturalesa exuberant i una atmosfera que incita al descans com a molt poques. Amb permís de Planoles, que s’ubica al bell mig de la vall, pot ser un bon origen per descobrir la resta de pobles de la Vall de Ribes.

Ribes de Freser, Vall de Ribes
Planoles, Vall de Ribes

Planoles

Planoles pot presumir de mirar per sobre de l’espatlla els seus pobles veïns, i és que es troba en una posició més elevada que les dels altres. Això li permet ser un poble molt assolellat, on les possibilitats de fer activitats es multipliquen. Visita aquest poble de la Vall de Ribes, agafa la càmera i prepara’t per gaudir de la bellesa de la regió des d’un punt privilegiat. Si des del centre vas en direcció oest i creues el riu arribaràs al seu nucli de població adherit: Planés.

X