Ribes de Freser

Ribes de Freser


93,81km2

2016

912m


Ajuntament de Ribes de Freser
Pl. Ajuntament 3
17534 Ribes de Freser

972 72 71 84


 

Ribes de Freser


Ribes de Freser és el centre administratiu i econòmic de la Vall. Es troba a la confluència dels tres rius de la Vall de Ribes: el Rigat, el Segadell i el Freser, dissenyant un poble amb forma d’Y que, situat al fons de la Vall, està acotxat i protegit per altes muntanyes.

La vila de Ribes va néixer a l’empara del Castell de Sant Pere i a l’entorn de l’església parroquial de Santa Maria. Com a poble de muntanya, Ribes de Freser tradicionalment havia viscut de la pagesia i de l’explotació de mines fins que, a finals del segle XIX, entrà a la revolució industrial amb la instal·lació de fàbriques de paper i de colònies industrials tèxtils. Però la crisi dels anys 70 féu optar per una reconversió turística de la Vall , sense abandonar les arrels de l’activitat pagesa tradicional.

El clima fresc i agradable de l’estiu, la bellesa dels seus voltants, els dolls d’aigua mineral i la proximitat a les grans estacions d’esquí, han fet del poble un lloc privilegiat per a l’estiueig i el turisme de muntanya.

 


 

ACTIVITATS A DESTACAR

Festa Major

del 14 al 17 d’agost

Festa petita Sant Valentí

14 de febrer

Aplec de Sant Antoni

13 de juny

Aplec de la sardana

1er diumenge d’agost

Fira formatgera

Diumenge Setmana Santa

Fira de la mel

Pont de l’11 de setembre

Fira del bestiar

2on dissabte d’octubre

Festa del bolet

2on dissabte i diumenge d’octubre

Concurs gossos d’atura

1er diumenge de setembre

Valldansa

Valldansa és un festival de música i dansa a la Vall de Ribes que va començar al 2010 amb la participació de diferents esbarts de Catalunya, Espanya i Anglaterra. Es celebra el primer cap de setmana de juliol i s’acompanya del VallBirra on es poden degustar cerveses artesanes.

Els Bastions

Volta circular completa a la Vall de Ribes de 102Km i 6.768m de desnivell positiu i 6.768m de desnivell negatiu que permet coronar els cims més representatius de la vall. Cal destacar el cim del Puigmal, el Pic de Segre, l’ Eina, el Noufonts, el Noucreus, el Torreneules, el Balandrau, el Taga i la Covil.

Trobada gegantera

Es realitza l’últim cap de setmana de juliol. La trobada acull una vintena de colles encapçalada pels gegants de Ribes, en Manelic i la Núria, personatges de l’obra d’Àngel Guimerà “Terra Baixa” i inspirada per l’autor en indrets de la Vall de Ribes.

 

Nuclis agregats


 

 

Batet

Batet és un petit nucli de cases situat sobre la carretera de Queralbs.

MÉS INFO

Bruguera

Bruguera està envoltat de prats, fonts, arboledas i l’extensa pineda de pi vermell.

MÉS INFO

Ribesaltes

Ribesaltes, a 1.100m d’altitud, està formada per un grup de velles masies i cases de pagés.

MÉS INFO

Ventolà

Ventolà es troba a 1.385m d’altitud.

MÉS INFO
X