Via Ferrada a la Vall de Ribes

Segura. Divertida. Espectacular

La via ferrada és un mitjà excel·lent per gaudir del patrimoni natural de la Vall de Ribes. Si busques alguna activitat que et permeti viure la natura, fer exercici i saltar-te el guió d’allò que acostumes a fer cada dia, fes un cop d’ull a la via ferrada que et proposem a continuació.

Via Ferrada a

Via Ferrada b

Via Ferrada, Vall de Ribes

Via ferrada a Ribes de Freser

A la Vall de Ribes només hi tenim una via ferrada, que es troba a Ribes de Freser. Dins d’una zona volcànica, sobre granòfir, s’hi ha esculpit un camí que podràs recórrer durant un parell d’hores. És de baixa dificultat, així que podràs gaudir-ne tot i no tenir experiència. Està pensada perquè la prioritat sigui gaudir del camí. No et preocupis pel risc: encara que sembli perillosa, la via ferrada sempre està dissenyada per tal de garantir la teva seguretat.

La seguretat a les vies ferrades

I això no és només per la via ferrada de la Vall de Ribes, sinó per a totes les que existeixen: es tracta de camins perfectament senyalitzats i equipats, de forma que no corris cap risc. Aquests itineraris es troben plens de graons, clavilles, passamans, claus, cadenes i ponts penjants…tot tipus de material estratègicament preparat i distribuït per a que facis el recorregut sense el més mínim problema.
Via Ferrada, Vall de Ribes
Via Ferrada, Vall de Ribes

Perquè fer una via ferrada a la Vall de Ribes

Donem per fet que ho saps però…per si de cas: el patrimoni natural de la Vall de Ribes és un dels nostres majors atractius. N’estem molt orgullosos i ens agrada gaudir-ne no només amb la vista a través dels paisatges, també amb activitats d’aventura com aquesta. Activitats on l’aire pur no deixa d’omplir els pulmons, fent-nos sentir la vida. I això és justament el que ofereix la nostra via ferrada: t’hi animes?

Un recorregut de gran valor paisatgístic

Si ets d’aquelles persones que triguen molt en oblidar un paisatge quan queden impressionades, espera a provar la via ferrada de Ribes de Freser. Són dues hores de màgia. 120 minuts perquè gaudeixis no només de fer un recorregut excepcional sobre el granòfir volcànic, sinó també de contemplar unes vistes d’escàndol cada cop que alcis el cap. Colors, flors, arbres, el riu, el capvespre…necessites alguna cosa més?
Via Ferrada, Vall de Ribes
Via Ferrada, Vall de Ribes

En família, amb amics o només amb tu

Fes aquesta via ferrada vinguis com vinguis a la Vall de Ribes. En ser apta per a principiants, la poden fer fins i tot els més petits, així que si els portes a gaudir d’uns slow days a aquesta zona del Pirineu català, ells també podran veure’s beneficiats d’aquest itinerari peculiar. També pots fer-lo sense companyia, en parella o amb amics; és un recorregut de què gaudir es faci com es faci. Què tries?

Activitats similars a la via ferrada a la Vall de Ribes

Ribes de Freser, Toses, Campelles, Queralbs, Vall de Núria, Pardines i Planoles; són els termes municipals que formen part de la Vall de Ribes, destinació ideal per gaudir sense presses dels millors plaers de la vida. Et proposem aquests plans, alternatius però relacionats amb la via ferrada, perquè t’emportis un bonic record del teu pas per la Vall de Ribes: