Turisme cultural a la Vall de Ribes

Molt a dir (i a descobrir)

Deixa’t seduir per tots els aspectes que defineixen la nostra identitat practicant turisme cultural quan vinguis a la Vall de Ribes. Exposicions permanents, romànic, cinema, música, arquitectura noucentista, rutes de senderisme plenes d’història i personalitat… Tenim tots els ingredients perquè te’n vagis amb un magnífic sabor de boca, entenent per què la Vall de Ribes és un dels llocs amb més màgia de Girona.

Románico, Vall de Ribes

Romànic com bandera del turisme cultural

És impossible parlar de turisme cultural a la Vall de Ribes i no fer referència al romànic, moviment artístic ple de matisos que es pot veure reflectit en un gran nombre de construccions presents als nostres pobles. L’església de Sant Víctor a Dòrria, la de Sant Jaume a Queralbs o la de Santa Magdalena de Puigsac a Pardines, entre d’altres, atresoren frescos i detalls sorprenents que et faran vibrar.

Exposicions

Permanents, perquè en gaudeixis vinguis quan vinguis, totes pensades perquè t’acostis una mica més als nostres orígens, personatges rellevants i tradicions. Perquè ens coneguis més a fons, com per exemple amb el nostre tren cremallera, el que et puja fins a la Vall de Núria: sabies que a l’estació de Ribes de Freser aquest tren compta amb un museu propi? Locomotores antigues, materials, elements de no fa tant… I és que aquest tren se segueix utilitzant avui dia!

Museu del Cremallera, Vall de Ribes
Castells, Vall de Ribes

Turisme cultural a Ribes de Freser

La capital administrativa i econòmica de la Vall de Ribes també és  motor principal pel que fa a cultura. El seu romànic, l’arquitectura noucentista, el castell de Sant Pere, les fonts, els miradors, els fortins, el cinema, el Museu del Cremallera, els restaurants i botigues per assaborir la gastronomia més tradicional i les rutes de senderisme que parteixen d’aquí són els seus millors baluards.

La gastronomia, una de les nostres senyes d'identitat

Els ingredients, les receptes i el sabor de cada plat són una altra mostra de la identitat duna zona. Submergeix-te una mica més en allò que som degustant allò que surt de les nostres cuines. Els guisats amb carn de vedella, bolets i patates (coneixes la sopa de pastors, la de neu o la saborosa Canamillana?), els embotits, la mel més dolça que tastaràs mai, els formatges i les postres Made in Vall de Ribes et diran qui som.

Mel Vall de Ribes, Ribes de Freser, Vall de Ribes
Centrals Hidroelèctriques, Vall de Ribes

Cultura de totes formes i colors

Ves al cinema de Ribes de Freser; visita alguns dels castells de la Vall de Ribes (comptes amb un a Ribes de Freser, un altre a Queralbs i un altre a Campelles); recorre la ruta de les fonts o la de les centrals hidroelèctriques; gaudeix de la música del festival Romànic en viu, produïda a les esglésies de Toses i Planoles; assisteix al concurs de pastors catalans o admira els frescos de les esglésies dels nostres pobles. La Vall de ribes és cultura i en podràs gaudir com vulguis.

Activitats de turisme cultural

Ruris Amatores

altres activitaTSB A la Vall de Ribes

Si estàs pensant en gaudir d’activitats amb un altre tall durant la teva visita a la Vall de Ribes, tenim diverses experiències que mereixen, si més no, que els facis un cop d’ull. Adrenalina, natura, paisatges, meditació i molt, molt de benestar; per què quedar-te sol amb una?

X