Turisme cultural a la Vall de Ribes

MOLT a dir
(i descobrir)

Deixa’t seduir per tots els aspectes que defineixen la nostra identitat practicant turisme cultural quan vinguis a la Vall de Ribes. Exposicions permanents, romànic, cinema, música, arquitectura noucentista, rutes de senderisme plenes d’història i personalitat…tenim tots els ingredients perquè te’n vagis d’aquí amb un magnífic regust a la boca, entenent perquè la Vall de Ribes és un dels llocs amb més màgia de Girona.

Románico, Vall de Ribes

El Romànic com a bandera del turisme cultural

És impossible parlar de turisme cultural a la Vall de Ribes i no fer menció al romànic, moviment artístic ple de matisos que es veu reflectit en un gran nombre de construccions presents als nostres pobles. L’església de Sant Víctor a Dòrria, la de Sant Jaume a Queralbs o la Santa Magdalena de Puigsac a Pardines, entre d’altres, atresoren frescs i detalls sorprenents que et faran vibrar.

Exposicions

Permanents, perquè en gaudeixis vinguis quan vinguis, totes elles pensades perquè t’acostis una mica més als nostres orígens, persones rellevants i tradicions. Perquè ens coneguis en profunditat, com per exemple amb el nostre tren cremallera, el que puja fins la Vall de Núria; sabíes que a l’estació de Ribes de Freser aquest tren disposa d’un museu propi? Màquines de tren antigues, materials, elements més nous…i és que aquest tren encara està en actiu!
Museu del Cremallera, Vall de Ribes
Castells, Vall de Ribes

Turisme cultural a Ribes de Freser

La capital administrativa i econòmica de la Vall de Ribes també és el motor principal cultural de la zona. El seu romànic, l’arquitectura noucentista, el castell de Sant Pere, les seves fonts, els seus miradors, els seus fortins, el seu cinema, el Museu del Cremallera, els restaurants i botigues per degustar la gastronomia més tradicional i les rutes de senderisme que parteixen d’aquí en són els millors baluards.

La gastronomia, una de les nostres senyals d’identitat

Els ingredients, les receptes i el gust de cada plat són una altra mostra de la identitat d’una zona. Submergeix-te una mica més en allò que som degustant allò que surt de les nostres cuines. Els estofats amb carn de vedella, bolets, patates (ja coneixes la sopa de pastors, la de neu o la saborosa Canamillana?), els embotits, la mel més dolça que mai provaràs, els formatges i els postres Made In Vall de Ribes et diran qui som.

Mel Vall de Ribes, Ribes de Freser, Vall de Ribes
Centrals Hidroelèctriques, Vall de Ribes

Cultura de totes formes i colors

Vine al cinema de Ribes de Freser; visita algun dels castells de la Vall de Ribes (en tens a Ribes de Freser, a Queralbs i a Campelles); recorre la ruta de les fonts o la de les centrals hidroelèctriques; gaudeix de la música del festival Romànic en viu, interpretada a les esglésies de Toses i Planoles; assisteix al concurs de pastors catalans o admira els frescs de les esglésies dels nostres pobles. La Vall de Ribes és cultura i podràs gaudir-ne d’ella com vulguis.

Activitats de turisme cultural

Ruris Amatores

Altres activitats a la Vall de Ribes

Si estàs pensant en gaudir d’activitats amb un altre punt de vista durant la teva visita a la Vall de Ribes, tenim diverses experiències que mereixen, com a mínim, que hi facis un cop d’ull. Adrenalina, natura, paisatges, meditació i molt, molt benestar; per què triar-ne només una?