Trail Running a la Vall de Ribes

El patrimoni natural de la Vall de Ribes en general i de cadascun dels seus pobles en particular fa d’aquest indret un autèntic paradís per als amants del trail running. A aquesta zona del Pirineu català, l’aigua, la vegetació de les muntanyes i valls es combinen en múltiples llocs, oferint innumerables postals i panoràmiques de vertigen. Vagis on vagis, triïs la ruta que triïs, qualsevol moment és bo per aixecar els ulls i somiar despert.

Trail Running, Vall de Ribes

Circuits de trail running de curta distància a la vall de Ribes

Les curses enmig de la muntanya saltant pels desnivells, creuant rius i imposant-se a la natura no són aptes per als més petits. En canvi, hi ha rutes de trail running de distància curta que es poden fer perfectament amb nens si es disposa de paciència. La Vall de Ribes ofereix trails de totes les dificultats; pregunta al teu allotjament i diverteix-te amb la família al cor del Pirineu.

Circuits de trail running de mitjana distància a la vall de Ribes

Pugem una mica el nivell i anem a les rutes de trail running que superen els 20km i arriben fins els 2.000m d’altitud. Això ja és una altra història, no apta per a nens. Si estàs en forma i ho vols provar quan vinguis de viatge a la Vall de Ribes, els trails de distància mitjana dels que et parlem són: del Refugi de la Covil, de les Centrals, el de Perramon i el dels Torrents, entre d’altres.

Trail Running, Vall de Ribes
Trail Running, Vall de Ribes

Circuits de trail running de llarga distància a la vall de Ribes

Ens posem seriosos. Aquestes rutes ronden els 30km, i en alguns casos l’altitud pot arribar quasi fins als 3.000 metres, com el trail del Puigmal, un dels cims més carismàtics de la zona. L’esforç serà gran però, quan hi arribis, agrairàs haver-te llençat a l’aventura i haver fet la ruta: garantit.

Ribes de Freser, l’origen preferit dels trail runners

Les rutes que t’hem comentat fins ara surten, quasi totes, de Ribes de Freser. Si t’allotges al centre econòmic i administratiu de la Vall de Ribes, trobaràs moltíssimes opcions per fer trail running, així que vine amb preparació i ganes. Quina zona t’atrau més? Els trails arriben fins a tot arreu!
Trail Running, Vall de Ribes
Trail Running, Vall de Ribes

Competeix en un entorn idílic

Sí: a la Vall de Ribes s’hi organitzen curses de trail running de forma regular. Si t’interessa competir, les més conegudes són: Batega el Bac, Vall de Ribes XS, L’Esquella, L’Olla de Núria i el Duatló de Queralbs-Núria.

Activitats similars al trail running

Com n’és de motivant córrer pels camins de muntanya arreu de llocs com Ribes de Freser, Campelles, Toses, Queralbs, Planoles, Pardines o la Vall de Núria! El trail running és una altra història, i només qui ho ha provat n’és conscient. Si no és el teu cas i no t’acabes d’animar, la Vall de Ribes té altres activitats disponibles:

X