Senderisme a la Vall de Ribes

Kilòmetres de sensacions

El senderisme és l’activitat estrella d’entre totes les que es poden fer a la Vall de Ribes. La més buscada. La més valorada. I és que vestir-se còmode i sortir a passejar per una ruta durant uns quants kilòmetres plens de color, paisatges, història i aire pur sona massa bé, però a la Vall de Ribes és una realitat.

Senderismo, Vall de Ribes

Rutes de senderisme que et fan somiar amb els ulls oberts

A cada metre, un nou motiu per somriure i gaudir dels encants de la ruta. El senderisme a la Vall de Ribes és així: la ubicació dels pobles, l’aigua dels rius, la natura, els boscos, la presència de muntanyes i valls, de cultura romànica i innumerables atractius més que fan de totes les rutes una opció més que desitjada a qualsevol època de l’any.

Múltiples orígens i destinacions

Hi ha rutes de trekking dissenyades perquè el viatger tasti allò que fa tan especial a aquesta zona del Pirineu català. Les veuràs senyalitzades en tot moment. Nosaltres en tenim diversos a proposar-te, amb una duració que pot anar des dels 60 minuts fins a les 10 hores. Tens tota la informació disponible aquí, per a que et puguis planificar bé i triïs una ruta a la teva mida.

Senderismo, Vall de Ribes
Nordic Walking, Vall de Ribes

De poble en poble

Fer senderisme entre els pobles de la Vall de Ribes, sortint-ne d’un i arribant-ne a un altre, és una forma magnífica de deixar-te seduir pels encants d’aquesta zona del Ripollès. Les distàncies entre Campelles, Ribes de Freser, Toses, Queralbs, Planoles, Pardines i la Vall de Núria no són especialment llargues, així que el pla de posar-se a caminar i arribar a l’hora de dinar al poble que hagis decidit visitar pot ser una gran idea. Especialment si acabes amb una cervesa a la mà i degustant un més que merescut descans.

Rutes de senderisme de totes distàncies i dificultats

Per fer-les amb nens, amb amics, en parella o només amb els teus pensaments: la xarxa de rutes de senderisme a la Vall de Ribes és immensa i ho trobaràs tot surtis des d’on surtis. Una de les més conegudes és la que acaba al Santuari de Núria, per exemple. O la de les centrals, o la de Planoles – Queralbs- Ribes de Freser. N’hi ha moltes: pregunta al teu allotjament quan hi arribis i prepara el teu itinerari d’slow days.
Senderismo, Vall de Ribes
Senderismo, Vall de Ribes

Una passejada per a recordar

Fer senderisme a la Vall de Ribes és sinònim de llibertat. Fent alguna de les rutes proposades et sentiràs més lliure que mai. Passejar a la vora del riu, caçar bolets, sentir l’aroma de les flors plenes de color, recolzar-te a un arbre per descansar o treure el mòbil per fer una foto a un paisatge panoràmic de somni són coses que et fan sentir de veritat, i és només una petita mostra de tot el que trobaràs si t’animes a fer camí.

Circuits inclusius

Consisteixen en una ruta blava núm. 38A, de 3,5 Km amb un +/- 136m desnivell i una ruta rosa núm. 38, de 5,8 Km, de color rosa amb un +/-298m.  Les dues rutes parteixen des de l’oficina de turisme i passen pels passejos del poble aprofitant l’ascensor que els interconnecta i un cop arribada a la font de la Margarideta, només continua la ruta natural fent la volta pel barri de Ribes Altes i arribant posteriorment pel Castell de Sant Pere.

Escollim una ruta per la Vall?

marxa nòrdica a la vall de ribes

Kminades Slow Mountain

Nordic Walking Vall de Ribes

Activitats similars al senderisme a la Vall de Ribes

Pots fer senderisme des de Ribes de Freser, Toses, Campelles, Queralbs, Vall de Núria, Pardines i Planoles, però si no les tens totes i busques alguna activitat diferent, atenció a què et proposem a continuació. Experiències per a que gaudeixis d’allò que fa única Vall de Ribes: què tries?

X