BTT a la Vall de Ribes

Aquesta destinació enmig del Pirineu català és perfecta per gaudir de les sortides en mountain bike. Excursions a dues rodes amb qui sentir l’adrenalina mentre recorres paratges naturals espectaculars plens de color, on només respiraràs aire pur. No hi ha moltes rutes de BTT, però les més conegudes valen la pena si ja tens una mica d’experiència.

BTT, Vall de Ribes

Ruta en BTT a Ribes de Freser

La primera de les dues rutes de BTT de la Vall de Ribes és per a usuaris avançats (atenció, pot ser un repte fins i tot per als més experts). Surt del Pavelló poliesportiu de Ribes de Freser i és coneguda com “la Volta a la Vall de Ribes” ja que passa prop de Campelles, Queralbs i Pardines abans d’acabar al centre administratiu i econòmic de la vall.

Ruta en BTT a Pardines

La segona ruta en BTT coneguda a la Vall de Ribes, de dificultat avançada, surt del poliesportiu de Vilallonga de Ter (just a l’est de la Vall de Ribes) i es desplega per les muntanyes que separen aquesta població de Pardines, fins on s’arriba, més o menys, a la meitat de la ruta. Insistim: no són rutes fàcils, tot i que si en vols fer alguna, recomanem que no sigui la primera vegada sobre rodes.

BTT, Vall de Ribes
BTT, Vall de Ribes

Més BTT a la Vall de Ribes

Aquestes dues rutes que t’hem explicat abans són les que estan més senyalitzades i les més populars però no les úniques. Els pobles de la Vall de Ribes es distribueixen d’una forma molt particular. Valls, muntanyes, boscos, clarianes, camins i rius…Hi ha moltes (moltíssimes) opcions per improvitzar alguna ruta en mountain bike. Només has d’aconseguir la bici a qualsevol dels llocs que et proposem i decidir quina és la teva destinació. Hi ha llocs inceíbles! Però no ho oblidis: és tant important arribar com gaudir del camí. Els colors, l’aire pur, els paisatges que deixaràs al teu costat, els animals que sortiran al teu pas i els arbres seran companys habituals triïs la ruta que triïs.

Perquè fer una ruta en BTT a la Vall de Ribes

Hi ha tantes raons! La vall de Ribes és slow days: gaudir sense pressa, sense estrès. És beure aigua i sentir com refresca la teva gola. És assaborir cada mossegada. És estirar-se al llit i sentir el silenci, adormir-se i llevar-se amb ganes de viure cada minut conscientment. Però, per sobre de tot, és natura. I no hi ha res com una ruta en BTT per fer una immersió en la natura mentre gaudeixes d’una aventura a dues rodes que et farà sentir la vida més que mai.

BTT, Vall de Ribes

Activitats similars a la BTT

Ja t’hem dit que hi ha dues rutes de BTT molt conegudes, però que són de nivell avançat. O que pots fer la teva només sortint amb la bicicleta a la natura que envolta el poble que decideixis visitar. Però…i si anar en bici no és la teva opció? En aquest cas, et recomanem que facis un cop d’ull a la resta d’activitats disponibles als pobles de la Vall de Ribes. Mira: