BTT a la Vall de Ribes

Aquesta destinació enmig del Pirineu català és perfecta per gaudir de les sortides en mountain bike. Excursions a dues rodes amb qui sentir l’adrenalina mentre recorres paratges naturals espectaculars plens de color, on només respiraràs aire pur. No hi ha moltes rutes de BTT i rutes de carretera, (mapa)però les més conegudes valen la pena si ja tens una mica d’experiència.

BTT, Vall de Ribes

Ruta en BTT a Ribes de Freser

La primera de les dues rutes de BTT de la Vall de Ribes és per a usuaris avançats (atenció, pot ser un repte fins i tot per als més experts). Surt del Pavelló poliesportiu de Ribes de Freser i és coneguda com “la Volta a la Vall de Ribes” ja que passa prop de Campelles, Queralbs i Pardines abans d’acabar al centre administratiu i econòmic de la vall.

Ruta en BTT a Pardines

La segona ruta en BTT coneguda a la Vall de Ribes, de dificultat avançada, surt del poliesportiu de Vilallonga de Ter (just a l’est de la Vall de Ribes) i es desplega per les muntanyes que separen aquesta població de Pardines, fins on s’arriba, més o menys, a la meitat de la ruta. Insistim: no són rutes fàcils, tot i que si en vols fer alguna, recomanem que no sigui la primera vegada sobre rodes.

BTT, Vall de Ribes
BTT, Vall de Ribes

Més BTT a la Vall de Ribes

Aquestes dues rutes que t’hem explicat abans són les que estan més senyalitzades i les més populars però no les úniques. Els pobles de la Vall de Ribes es distribueixen d’una forma molt particular. Valls, muntanyes, boscos, clarianes, camins i rius…Hi ha moltes (moltíssimes) opcions per improvitzar alguna ruta en mountain bike. Només has d’aconseguir la bici a qualsevol dels llocs que et proposem i decidir quina és la teva destinació. Hi ha llocs inceíbles! Però no ho oblidis: és tant important arribar com gaudir del camí. Els colors, l’aire pur, els paisatges que deixaràs al teu costat, els animals que sortiran al teu pas i els arbres seran companys habituals triïs la ruta que triïs.

Perquè fer una ruta en BTT a la Vall de Ribes

Hi ha tantes raons! La vall de Ribes és slow days: gaudir sense pressa, sense estrès. És beure aigua i sentir com refresca la teva gola. És assaborir cada mossegada. És estirar-se al llit i sentir el silenci, adormir-se i llevar-se amb ganes de viure cada minut conscientment. Però, per sobre de tot, és natura. I no hi ha res com una ruta en BTT per fer una immersió en la natura mentre gaudeixes d’una aventura a dues rodes que et farà sentir la vida més que mai.

BTT, Vall de Ribes

Activitats similars a la BTT

Ja t’hem dit que hi ha dues rutes de BTT molt conegudes, però que són de nivell avançat. O que pots fer la teva només sortint amb la bicicleta a la natura que envolta el poble que decideixis visitar. Però…i si anar en bici no és la teva opció? En aquest cas, et recomanem que facis un cop d’ull a la resta d’activitats disponibles als pobles de la Vall de Ribes. Mira:

X