Què fer a la
Vall de Ribes

Els slow days es gaudeixen amb tranquil·litat i sense pressa, però això no significa que no s’hi visqui de forma intensa, que és just allò que passa amb les activitats a la Vall de Ribes: sempre hi ha coses a fer a Ribes de Freser, Campelles, Planoles, Pardines, Vall de Núria, Queralbs o Toses. Plans esportius, d’oci, culturals… ¿Quina és la teva opció? Et proposem algunes idees sobre qué pots fer a la Vall de Ribes quan vinguis:

BTT

Apunta’t a la moda de les bicicletes de muntanya recorrent alguna de les rutes prèviament dissenyades o, si ho prefereixes, puja a la bici i recorre els camins des del punt d’inici a la Vall de Ribes,  no te’n faltaran. La meravellosa natura que envolta els camins t’impedirà mantenir-te concentrat durant tota la travessia: és espectacular!
BTT, Vall de Ribes
Trail Running, Vall de Ribes

Trail running

Baixem de la bici per fer front a una activitat amb certa exigència. Creuar les muntanyes i valls que formen la Vall de Ribes corrent és dur, però molt gratificant. Tria alguna de les rutes que et proposem, prepara’t bé i comença a gaudir d’un trail que farà que coneguis la Vall com ningú.

Senderisme

Un dels pals de paller de l’oferta d’opcions a la Vall de Ribes. L’activitat preferida per a molts. És normal: a qui no li agrada recórrer sense presses un camí amb inici al teu poble ple de colors, fauna, flora, aire pur i aigua en totes les seves formes? Són els protagonistes de les dotzenes d’excursions disponibles a la Vall de Ribes: Som-hi!

Senderismo, Vall de Ribes
Via Ferrada, Vall de Ribes

Via ferrada

L’adrenalina de caminar sobre camins tallats a la roca. Senzillament, espectacular. Són recorreguts segurs al 100%, així que si no tens vertigen i et ve de gust caminar per un recorregut que passa sobre una gran formació d’origen volcànic, aquesta activitat a la Vall de Ribes és per a tu. No t’ho pensis.

aventura i altres esports

Seguim amb més idees per fer a la Vall de Ribes i, sense deixar l’esport, ens n’anem cap a l’esquí i l’snowboard, disponibles a les pistes properes a la Vall de Núria. També et pots animar a recórrer algun dels camins més durs amb l’única ajuda d’uns bastons, el que es coneix com a Nordic Walking, a llançar-te per la tirolina més important de Catalunya, a recórrer les carreteres en bici o a jugar al paintball si vens amb amics: l’oferta és il·limitada!
Esqui, Vall de Ribes
Yoga, Vall de Ribes

Ioga

La millor forma de connectar el cos amb la ment i l’entorn. El ioga és una activitat idònia vagis on vagis de la vall de Ribes; qualsevol lloc és ideal per meditar i per ser conscient de la bellesa natural que t’envolta. Les salutacions al sol aquí tenen un gust especial, així que porta la teva catifa i prepara’t per transcendir.

Turisme cultural

La Vall de Ribes és un dels millors nuclis del romànic a Catalunya. Als carrers dels pobles hi trobaras castells, muralles, torres i altres construccions que et portaran a l’època medieval més autèntica. A la Vall de Ribes, a més, també et trobaràs amb una important oferta de museus i exposicions, especialment si visites Ribes de Freser. I si vols combinar cultura i esport, tenim rutes carregades d’història perquè les facis a peu mentre descobreixes el nostre passat.

Romanico, Vall de Ribes
Embotits Casolans de Planoles, Planoles, Vall de Ribes

compres

No pensaràs venir a la Vall de Ribes sense endur-te algun record d’aquest paraís natural, oi? Et recomanem que durant la teva estada reservis una mica de temps per fer unes compres pels nostres pobles. El producte estrella són els embotits, els formatges i les mels, el més desitjat pels locals i viatgers que arriben a la Vall (amb permís dels pastissos). Però realment hi ha de tot: botigues de roba, forns de pa i pastissos, galeries, assessories…no ens falta de res!

X