Pein 1: Ribes de Freser – Taga
/

Pein 1: Ribes de Freser – Taga


Es parteix des de l’inici del passeig de la Margarideta.

Media
1.100 m
2h 45m

Es parteix des de l’inici del passeig de la Margarideta.

A la font de Sta. Caterina, es trenca cap a l’esquerra seguint el camí de terra amb força pendent i travessant un bosc molt dens. A la primera cruïlla se segueix per l’esquerra fins al bosc i es travessa un terreny de pastures fins arribar a la zona dels búnquers, anomenada els “set fortins”, dos dels quals estan en perfecte estat de conservació.

Es continua en direcció SE creuant el vailet i prenent la pista de terra de més pendent, fins al bosc. Cal superar la carena de Costa Ardena i arribar als plans de Maçana (1432m.), des d’on es pot veure el camí que puja cap al Taga. S’abandona la pista per girar a l’esquerra, es creua el filat i es comença a remuntar un terreny de pastura inclinat en direcció SE, fins a trobar un altre filat més a la dreta, que també es creua i es deixa, a partir d’ara, a l’esquerra.

Uns metres més amunt s’agafa un sender, es passa per un turonet i es baixa en sentit contrari per continuar pujant en direcció SE, per endinsar-se en un altre bosc fins arribar al bell mig de Serra Conivella. Es remunta un pendent herbat cada vegada més inclinat per la dreta de la tanca de bestiar, fins arribar a una zona bastant més planera. Es travessa la tanca fins que s’acaba i uns quants metres a la dreta s’arriba al tram final de l’ascensió, des d’on es veu Bruguera i bona part de la pista que porta des d’aquest veïnat a Coll de Jou. Es remunta la bonica carena final cap al cim del Taga (2040m) a través d’un sender. Cal superar un petit tram rocós, on s’entreveu la gran creu blanca que el corona i unes vistes panoràmiques extraordinàries, amb els Pirineus al Nord.

El descens s’ha de fer pel mateix camí per on s’hi ha arribat (duració aproximada: entre 1h30 min i 1h45 min).

Altres propostes


Itinerànnia: Pels veïnats de l’Alt Freser

Itinerànnia: Pels veïnats de l’Alt Freser

Media
15 km
5h 30m

Pels veïnats de l’Alt Freser. Ruta 16.

De Campelles a Sant Antoni de Ribes

De Campelles a Sant Antoni de Ribes

Facil
50 m
45m

Itinerari molt planer amb esplèndides vistes sobre la vall del Rigart i les muntanyes de la Vall de Ribes.

Puigmal

Facil
953 m
3h

És un cim perfecte per a la iniciació a l’esquí de muntanya.