Ribes de Freser


93,81km2

2016

912m


Ajuntament de Ribes de Freser
Pl. Ajuntament 3
17534 Ribes de Freser

972 72 71 84


 

Ribes de Freser


Ribes de Freser est le centre administratif et économique de la Vallée (anciennement nommée Valle Petrariense). Situé à la convergence des trois fleuves de la Vallée de Ribes : le Rigat, le Segadell et le Freser, dessinant un village en forme d’Y qui, situé au fond de la Vallée, est bordé et protégé par de hautes montagnes.

Comme un village de montagne, Ribes de Freser avait traditionnellement vécu des fermiers et de l’exploitation de mines jusqu’à la fin du XIXè siècle, quand elle entra dans la révolution industrielle pour l’installation d´usines de papier (Can Saus) et de colonies industrielles textiles (Can Recolons). Pourtant la crise de la décennie des 70 donna une reconversion touristique de la Vallée sans abandonner par contre les racines de l’activité fermière traditionnelle.

Le climat frais et agréable de l’été, la beauté des environs, les sources d’eau minérale et la proximité aux grandes stations de ski ont fait du village un lieu privilégié pour la villégiature et le tourisme de montagne.

 


 

ACTIVITATS A DESTACAR

Festa Major

del 14 al 17 d’agost

Festa petita Sant Valentí

14 de febrer

Aplec de Sant Antoni

13 de juny

Aplec de la sardana

1er diumenge d’agost

Fira formatgera

Diumenge Setmana Santa

Fira de la mel

Pont de l’11 de setembre

Fira del bestiar

2on dissabte d’octubre

Festa del bolet

2on dissabte i diumenge d’octubre

Concurs gossos d’atura

1er diumenge de setembre

Valldansa

Valldansa és un festival de música i dansa a la Vall de Ribes que va començar al 2010 amb la participació de diferents esbarts de Catalunya, Espanya i Anglaterra. Es celebra el primer cap de setmana de juliol i s’acompanya del VallBirra on es poden degustar cerveses artesanes.

Els Bastions

Volta circular completa a la Vall de Ribes de 102Km i 6.768m de desnivell positiu i 6.768m de desnivell negatiu que permet coronar els cims més representatius de la vall. Cal destacar el cim del Puigmal, el Pic de Segre, l’ Eina, el Noufonts, el Noucreus, el Torreneules, el Balandrau, el Taga i la Covil.

Trobada gegantera

Es realitza l’últim cap de setmana de juliol. La trobada acull una vintena de colles encapçalada pels gegants de Ribes, en Manelic i la Núria, personatges de l’obra d’Àngel Guimerà “Terra Baixa” i inspirada per l’autor en indrets de la Vall de Ribes.

 

Nuclis agregats


 

 

Batet

Batet és un petit nucli de cases situat sobre la carretera de Queralbs.

MÉS INFO

Bruguera

Bruguera està envoltat de prats, fonts, arboledas i l’extensa pineda de pi vermell.

MÉS INFO

Ribesaltes

Ribesaltes, a 1.100m d’altitud, està formada per un grup de velles masies i cases de pagés.

MÉS INFO

Ventolà

Ventolà es troba a 1.385m d’altitud.

MÉS INFO
X