Ribes de Freser


93,81km2

2016

912m


Ajuntament de Ribes de Freser
Pl. Ajuntament 3
17534 Ribes de Freser

972 72 71 84


 

Ribes de Freser


Ribes de Freser is the administrative and economic center of the valley (once called ‘Valle Petrariense’). It is at the confluence of the three main rivers of Vall de Ribes: Rigard, Segadell, and Freser. These rivers design a Y-shaped village located at the valley bottom and protected by the high mountains that surround it. As a mountain village, Ribes de Freser had traditionally lived on cattle breeding and the exploitation of mines; however, at the end of the 19th century, the Industrial Revolution made itself felt by the construction of paper factories (Can Saus) and a textile housing estate (Can Recolons). But once again, the tourist industry of the valley had to be restructured due to the crisis of the 70s (although this time sticking more to their traditional activities). The mild weather in the summer, the beauty of its surroundings, the streams of mineral water, and its proximity to the main ski resorts make the village a privileged place to spend your summer or winter vacation.

 


 

ACTIVITIES

Festa Major

del 14 al 17 d’agost

Festa petita Sant Valentí

14 de febrer

Aplec de Sant Antoni

13 de juny

Aplec de la sardana

1er diumenge d’agost

Fira formatgera

Diumenge Setmana Santa

Fira de la mel

Pont de l’11 de setembre

Fira del bestiar

2on dissabte d’octubre

Festa del bolet

2on dissabte i diumenge d’octubre

Concurs gossos d’atura

1er diumenge de setembre

Valldansa

Valldansa és un festival de música i dansa a la Vall de Ribes que va començar al 2010 amb la participació de diferents esbarts de Catalunya, Espanya i Anglaterra. Es celebra el primer cap de setmana de juliol i s’acompanya del VallBirra on es poden degustar cerveses artesanes.

Els Bastions

Volta circular completa a la Vall de Ribes de 102Km i 6.768m de desnivell positiu i 6.768m de desnivell negatiu que permet coronar els cims més representatius de la vall. Cal destacar el cim del Puigmal, el Pic de Segre, l’ Eina, el Noufonts, el Noucreus, el Torreneules, el Balandrau, el Taga i la Covil.

Trobada gegantera

Es realitza l’últim cap de setmana de juliol. La trobada acull una vintena de colles encapçalada pels gegants de Ribes, en Manelic i la Núria, personatges de l’obra d’Àngel Guimerà “Terra Baixa” i inspirada per l’autor en indrets de la Vall de Ribes.

 

Hamlets


 

 

Batet

Batet és un petit nucli de cases situat sobre la carretera de Queralbs.

MÉS INFO

Bruguera

Bruguera està envoltat de prats, fonts, arboledas i l’extensa pineda de pi vermell.

MÉS INFO

Ribesaltes

Ribesaltes, a 1.100m d’altitud, està formada per un grup de velles masies i cases de pagés.

MÉS INFO

Ventolà

Ventolà es troba a 1.385m d’altitud.

MÉS INFO
X